Virrig text och ytterligare en fråga

Idag har jag gjort absolut ingenting. Jag är så äckligt trött men kan inte sova, less på det nu alltså.. Somnar förhoppningsvis tidigt ikväll. Går omkring och känner mig fet som vanligt också, särskilt efter mitt och mammas snack för en timme sedan. Igår bad hon mig göra min frukoströra till henne, hon ville smaka för att se vad som är så speciellt med det då jag äter det till frukost varje dag, haha. Så det gjorde jag ju, och sedan frågade jag henne vad hon tyckte om den (vi åt inte frukost samtidigt). Hon tyckte att den var väldigt god men mättande. Tydligen hade hon inte orkat äta upp allt. Och det känns ju sådär. Det är liksom min standardfrukost, just den mängden med. Känner mig otroligt glupsk nu.. Tror dock att hon blev så mätt just för att hon inte brukar äta psylliumfrön. Röran hade ju legat i kylen över natten för att fröna skulle svälla, och det mättar ju som tusan. Nåja. Bättre att försöka släppa det och inte minska måtten..
Förresten, tack så mycket för era svar på mina frågor, verkligen! ♥ (Om någon annan också undrar och vill läsa kommentarerna, kika in lite senare. Har inte godkänt alla kommentarer ännu)  Har ännu en fråga till er, hehe. Jag har många gånger fått höra att hjärnan gör si och så när den får för lite näring, kanske någon kan förklara vad som faktiskt händer i hjärnan vid svält, eller om ni har en länk där jag kan läsa om det? Nyfiken!

3 kommentarer:

 1. Bra att du kan ha den i kylen under natten nu!
  Berätta hur du gör din röra!? :)

  SvaraRadera
 2. Bland annat så är det så att hjärnan omges av ett lager livsnödvändiga fetter. Genom detta fettlager förflyttas näringen från blodet till hjärnan. Näringen löser sig i fettet och kan då tas upp av hjärnan. Om man däremot skulle svälta sig själv, kan fettlagret bli så pass litet att nästan ingen näring alls löser sig, och därmed tar hjärnan inte upp någon näring och bryts då sakta ner. Det är samma sak med mensen hos ätstörda. Har man för lite fett på kroppen kan inte hormonerna lösa sig i fettet och utan hormoner utvecklas man/fungerar man inte normalt och mensen uteblir.

  För övrigt så tror jag att hjärnan behöver minst 100g kolhydrater varje dag bara för att hålla de flesta funktioner uppe. Som lite random fakta sådär ;)

  SvaraRadera
 3. Att veta vad som händer med järnan vid svält kommer du få förklarat för dig MILJONER gånger vid din behandling. Men jag kan lägga till en sak eftersom att jag har erfarenhet av att komma ur svältläget.
  Det är lixom inte förrän man kommer ur det man märker skillnaden. Det är som att kunna se igen. Sjukligt stor skillnad och det känns som att den Linnéa (som jag knappt har märkt har varit borta) har kommit tillbaka igen.
  All livsglädje hittar lixom tillbaka!

  SvaraRadera