Kanel


Ja, jag måste verkligen hylla den fantastiska kryddan kanel! Tidigare har jag avskytt kanel och riktigt ryst vid tanken på att använda det i maten, men jag hade ju faktiskt aldrig smakat. Har testat att blanda i det i lite olika rätter den senaste veckan, godast är dock i min frukoströra! (yoghurt, keso, hallon) Tillsammans med lite vaniljpulver blir det jättegott, bra variation tycker jag.

Självklart var jag tvungen att söka på internet om kanelen och dess egenskaper. Det är ju nyttigt till och med! Innehåller mycket antioxidanter, två gram av dess antioxidanthalt motsvarar cirka 1,3kg färska tomater. Förutom detta har kanelen god inverkan på tarmfloran, ser till att blodsockret ligger på en jämn nivå, insulinet och minskar även risken för hjärt-och kärlsjukdomar. Jag har också hört att det kickar igång förbränningen en hel del.. Har ni något att lägga till om kanel får ni gärna kommentera!


2 kommentarer:

  1. SV: haha jasså^^? skumt ;o

    SvaraRadera
  2. Äter man en matsked kanel kan man garantera att man spyr. Så ja, det funkar för bulimiker som inte kan spy. Haha

    SvaraRadera